solarni fotonaponski panelFotonaponski sustav

za svakodnevno korištenje

 

LJETI

Sustav osigurava električnu energiju kada je vrijeme sunčano i rezervu za dva dana bez sunca, i to za primjerice sljedeće potrošače:

- hladnjak 130L klase A
- 3 štedne žarulje 2h/dan
- TV 55cm 2h/dan
- DVD player
- laptop
- punjače za mobitel
- Aku-bušilicu

 

ZIMI

Sustav osigurava električnu energiju isto kao i ljeti, samo što ne može pokretati hladnjak, dok se žarulje i TV mogu koristiti i do 4 sata dnevno.

 

SAMO VIKENDOM

Ukoliko sustav koristite samo vikendom, on osigurava električnu energiju ljeti primjerice za:

- hladnjak 220L klase A
- TV 72cm 2h/dan
- 5 štednih žarulja 2h/dan
- potopnu pumpu za vodu
- radio
- laptop

 

 

Paket autonomnog fotonaponskog sustava se sastoji od:

 

- solarnog modula 215Wp
- regulatora punjenja
- solarnih akumulatora
- pretvarača

 


Što su fotonaponski solarni kolektori? 

Za fotonaponske solarne kolektore možemo reći da su metoda proizvodnje električne energije uz pomoć Sunca. Oni zapravo pretvaraju solarno zračenje u istosmjernu električnu struju pomoću poluvodiča putem fotonaponskog efekta. Fotonaponski solarni kolektori se sastoje od određenog broja fotonaponskih ćelija koje su izrađene od  poluprovodljivih materijala.

 

Prednosti fotonaponskih sustava

Glavna prednost korištenja fotonaponskog sustava je ta da ne postoji potreba za priključkom na električnu mrežu. Ukoliko imate objekt (primjerice vikendicu) koji je udaljen od električne mreže, fotonaponski sustav je idealan za Vas.

Kada ugradimo fotonaponski sustav više ne moramo plaćati energent, jer je energija Sunca dostupna svima i besplatna. A sav višak energije koji proizvedemo možemo spremiti u akumulatore.

Danas su fotonaponski sustavi automatizirani i vrlo lako se mogu pokretati na daljinu (recimo pomoću Vašeg mobilnog telefona), te Vam na taj način omogućavaju maksimalnu udobnost.

 

Obnovljivi izvori energije su besplatni i neiscrpni. Zašto ih ne bismo koristili za proizvodnju električne energije? Zašto ne bismo ostvarili uštede korištenjem fotonaponskih sustava?

 

POSLJEDNJE VIJESTI

Fotonaponska elektrana Vukovar 1

03.06.2013.

Fotonaponska elektrana Vukovar 1

Više

SOMIDOM 2013

13.05.2013.

SOMIDOM 2013

Više

Poticaji za OIE

24.04.2013.

Poticaji za OIE

Više
Joomla! Україна